18 Nisan 2016 Pazartesi

ÇOĞU KADININ ÖNEMSEMEDİĞİ 20 KANSER BELİRTİSİ

Kanseri önlemek söz konusu olduğunda maalesef rutin yaptırılan testler çok fazla etkili olmamaktadır. Hastalık belirtilerini anlamak için, vücudunuzu nasıl dinlemeniz gerektiğini öğrenmelisiniz. Bedeninizdeki her değişikliğe dikkat edin, her işaret vücudunuzda bir şeylerin yanlış gittiğini bildirebilir. Çoğu kadın tarafından göz ardı edilen 20 kanser belirtisi ni aşağıda sizler için sıraladık.

1) Hırıltı ve Nefes Darlığı
Akciğer kanseri hastalığı teşhisi konulan hastalar ilk belirtilerinin zaman zaman nefes almakta zorlanmak, kesik kesik nefes almak olduğunu belirtirler. (akciğer kanser belirtisi)
2) Kronik Öksürük ve Göğüs Ağrısı
Kan kanseri, akciğer tümörleri ve diğer bazı kanser türlerinin belirtileri arasında öksürük ya da bronşit yer almaktadır. Akciğer kanseri hastaları, göğüslerindeki ağrının bazen sırtlarına, omurlarına ve kollarına yayıldığını söylerler.
3) Sık Sık Ateşlenme ve Enfeksiyon Kapma
Kan kanseri (lösemi) hastalığında iliklerimiz anormal bir şekilde beyaz kan hücresi üretmeye başlar ve bu da vücudumuzun enfeksiyonlar ile mücadele etmesini olumsuz etkiler.
4) Yutmakta, Yutkunmakta Zorlanma
Bu durum, yemek borusu ya da gırtlak kanserinin belirtisi olabilir. Bazı durumlarda, akciğer kanserinin erken belirtisi olarak dikkate alınabilir.
5) Boyun, Kol Altı ve Kasıkta İltihaplı Şişlikler, Yumrular
Yukarıda durumlarda çoğu zaman kanserin önemli belirtilerindendir.
6) Aşırı Durdurulamayan Kanama
Bu durum kırmızı kan hücrelerinde ve kanın pıhtılaşmasında sorun olduğunun kan kanserinin belirtilerindendir.
7) Güçsüzlük ve Yorgunluk
Genel bir güçsüzlük ve yorgunluk hali birçok kanser türünün bir belirtisi olabilir. Yeteri kadar uyumanıza rağmen sebepsiz yere kendinizi güçsüz, yorgun ve bitkin hissettiğiniz durumlarda bir doktora gitmelisiniz.
8) Şişkinlik ya da Karın Bölgesinde Aşırı Kilo Alma
Açıklanamayan şişkinlik bazen yumurtalık kanserinin bir belirtisi olabilir. Bu durum aniden olur uzun bir süre sık sık tekrarlanır.
9) Aşırı Tokluk Hissi ve İştahsızlık
Bazı yumurtalık kanseri teşhisi konulan kadınlarda iştahsızlık, birkaç öğün atlamalarına rağmen yemek yemek istememe durumları gözlemlenmektedir.
10) Kalça ve Karın Bölgesinde Ağrı
Kalça, karın ve batın bölgesinde kramp, ağrı ve kanama yumurtalık kanserinin belirtilerindendir. Kan kanseri durumunda da dalağın genişlemesi sebebi ile karın bölgesinde ağrılar olabilir.
11) Kalın Bağırsakta Kanama, Kanlı Dışkı
Bu durumda da acil doktora gidip kolonoskopi yaptırmanız gerekir.
12) Sebepsiz Kilo Kaybı
Ani ve açıklanamayan kilo kaybı kolon ve benzeri sindirim sistemi kanserinin erken belirtilerindendir.
13) Mide Bulantısı ve Mide Ağrısı
Sık sık tekrarlanan mide krampları, mide bulantısı ve mide ağrısı kalın bağırsak kanserinin yaygın belirtilerindendir.
14) Kırmızı, Ağrıyan ve Şiş Göğüs
Bunlar göğüs kanserinin belirtileri olabilir. Göğsünüzdeki herhangi bir ani değişiklik gördüğünüzde mutlaka doktorunuza danışmalısınız.
15) Meme Başı Değişiklikleri
Çoğu meme kanseri teşhisi konmuş bayanlar sonradan meme başlarının düzleştiğini, içe göçtüğünü ya da yana doğru döndüğünü hatırlarlar.
16) Anormal Yoğun ve Ağrılı Adet Dönemleri ya da Adet Dönemleri Arası Kanamalar
Bu durumlar rahim kanserinin erken belirtilerindendir ve mutlaka doktora gidip ultrason çektirmelisiniz.
17) Yüzde Şişlikler
Akciğer kanseri teşhisi konulan hastaların yüzünde şişlik ya da kırmızılık gibi belirtilerin olduğu gözlemlenmiştir. Küçük akciğer kanser hücreleri göğüste kan dolaşımına engel olur ve kan serbest bir şekilde başta ve yüzde dolaşamadığı için bu tür yüzde şişlik ve kızarıklıklar olabilir.
18) Vücuttaki Şişlikler, Bezeler
Bu durumlar deri kanseri ya da farklı kanser türlerinin belirtisi olabilir, doktora danışılmalıdır.
19) Tırnaklardaki Değişiklikler
Tırnaklardaki kahverengi, siyah lekeler, kırılmalar, vs değişiklikler çeşitli kanser türlerinin belirtisi olabilir, doktora danışılmalıdır. (kanser belirtisi)
20) Sırtta ve Sağ Boşlukta Ağrı
Bu durum karaciğer kanserinin erken belirtilerindendir. Tümörler göğse baskı yaptığından, sırt ağrısı göğüs kanserinin de yaygın belirtilerindendir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder