17 Kasım 2018 Cumartesi

Vücuttaki Yağları Yakan Mucizevi Besin

ZEYTİNYAĞI VE SAĞLIK MUCİZELERİ
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bir hadis-i şerifinde şöyle buyurmuştur: Zeytinyağı yiyin ve onunla yağlanın. Zira, onda yetmiş derde şifa var. Bunlardan biri de cüzamdır.” Tirmizi
Dr. Andrew Weil adındaki, sonradan Müslüman olan Yahudi asıllı Amerikalı bilim adamı “8 Haftada İdeal Sağlık-8 Weeks to Optimum Health” isimli kitabında, zeytinyağının sağlığımız için faydalarını, yakalandığı kemik kanseri hastalığını, zeytinyağı ve sirke kullanarak, ayrıca Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) gıda perhizini uygulayarak nasıl yendiğini anlatmaktadır.
zeytinyağının faydaları
Danimarka’da yapılan bir araştırma neticesinde, Dr. Henrik Poulsen, “Doğal bir besin maddesi olan zeytinyağının her bir damlasının şifalı olduğunu ve sofradan hiçbir zaman eksik edilmemesi gerektiğini” açıklamıştır.
Tam bir antioksidan deposu olan zeytinyağının faydaları saymakla bitmez.
Zeytinyağının Sağlığımıza Belli Başlı Faydaları:
  • Kanser riskini azaltır: İçerdiği “polyphenols” bileşeni bitkisel bir antioksidan olup, hücreleri kanserden korur. İçerisindeki tekil doymamış yağ oranı kansere karşı koruyucu ve tedavi edici etkiye sahiptir.
  • Kalbi korur: İyi kolesterolü yükseltir (HDL), kötü kolesterolü (LDL) düşürür, kandaki yağ oranını dengeler, vücuttaki iltihabı ve diğer kalp hastalıklarına neden olan sağlık problemlerini önler.
  • Kan basıncını düşürür: İçerdiği etkili antioksidanlar damarları güçlendirir ve genişletir.
  • Kilo vermemizi sağlar: Yağ nasıl olurda yağı yakar diye sorabilirsiniz. Zeytinyağının içerisinde bol miktarda omega3 vardır ve omega3 yağları yakıcıdır. Zeytinyağı, karaciğer başta olmak üzere, vücudun çeşitli bölgelerinde biriken yağları eritir, zayıflamaya yardımcı olur.
  • Baş ağrısını azaltır: Salata ve sebzelerde düzenli olarak zeytinyağı kullanımı baş ağrılarına, mide sorunlarına iyi gelir.
  • Cildi güzelleştirir: Haftada 1 defa 15 dakika süre ile yüze zeytinyağı sürülmesi durumunda, yüzdeki hücreler güçlenir, daha geç ölürler, netice olarak yüzdeki kırışıklıklar yok olur, yüz daha genç ve parlak görünür.
http://tilsimlidualar.com/buyu-nasil-bozulur/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder