29 Temmuz 2020 Çarşamba

İbn-i Sina kuru incir zeytinyağı mucizevi karışımı

İbn-i Sina’nın her derde deva mucizevi karışımı! Önemli sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılan ve hala geçerliliğini koruyan bu tarifi sizler de basit bir biçimde hazırlayabilirsiniz. Batılı kaynakların "Hekimlerin Piri ve Hükümdarı" olarak nitelendirdiği İbn-i Sina, yıllar önce yazmış olduğu "Küçük Tıp Kanunu" kitabının içerisinde, birbirinden önemli bilgiler yer alıyor. Her şehirde adına bir sağlık kuruluşu olması, tıp ilmi deyince adının mutlaka anılması, doktorların bin yıl geçse de hala bilgisine başvurması, tanılarının ve reçetelerinin günümüzde bile bize ışık tutması inanılmaz olduğu kadar da saygı duyulası. İbn-i Sina kuru incir zeytinyağı mucizevi karışımı


İbn-i Sina'nın mucizevi karışımının faydaları

Bu karışımın hazırlanışını aşağıda sizler ile paylaşacağız. Kısaca, kuru incir ve zeytinyağı ile hazırlandığını başında belirtelim. Kuru incir içerisinde yüksek oranda kalsiyum ve fosfor bulundurmaktadır. Bu nedenle kemikleri ve diş yapısını güçlendirirken ayrıca protein, vitamin, mineral zengini olduğu için hücre yenilenmesine yardımcı olur. Zeytinyağı ise içeriğinde bulunan zengin vitaminler sayesinde meme ve kolon kanseri, diyabet, kalp problemleri, yüksek kolestrol tedavisinde kullanılmaktadır. Ayrıca sindirim problemleri yaşayan kişilerde de sindirimi kolaylaştırır. Cilde iyi gelir parlaklık verirken hücre yenilenmesine yardımcı olur. Saçları besler parlaklık verir. Ayrıca kilo kaybına yardımcı olur ve birçok diyet listelerinde hep en başta gelir.

Bağırsak Hareketlerini Düzenler

Zeytinyağı ve kuru incir ikisi bağırsak sağlığı için olumlu etkilere sahiptir. Değerli besin maddeleri içermekle birlikte bağırsak sağlığını korur. Kolon kanseri oluşumunu önler. İncirde yer alan lifli maddeler bağırsak hareketlerini kolaylaştırır. Bu sayede kolon kanseri riskini de azaltır. Bağırsak iç yapısının da sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

Kabızlığı gideriyor

Lifli içeriğiyle incir, kabızlığı giderip bağırsak hareketlerinin hızlanmasını sağlıyor. Zeytinyağı ise bağırsak iç yüzeyini yeniliyor.

Bağışıklığı Güçlendiriyor

Değerli besin maddeleri vitamin ve mineraller ile bağışıklık sistemini güçlendiren etkili karışımlar arasında yer almaktadır. Özellikle iç organ hastalıklarına karşı korur.

Eklemleri Korur

Eklem sağlığı için zeytinyağı çok önemlidir. Eklemlerin sağlıklı bir şekilde hareket etmesine yardımcı olur. Eklemler arası sürtünmeyi azaltır.

Kalp Sağlığını Korur

Kalp damarları ve kalp sağlığı için çok önemlidir. Kalp damarların tıkanma riskini azaltır. Kolesterolün damar içinde birikimini önler. Kalp sağlığını geliştirir.

Akciğer Sağlığını Korur

Özellikle astım sorunlarına karşı olumlu etkileri vardır. Bununla birlikte boğazda oluşabilecek iltihaplanmaları önler. Soluk borusuna kadar boğaz kısmını yumuşatır. Bu sayede akciğer sorunlarına karşı korur.

Cinsel sağlığı güçlendiriyor

Erkeklerde cinsel gücü ve sperm kalitesini artırmaya yardımcı oluyor. Eşinin hamile kalmasını isteyen erkeklere kuru incir ve zeytinyağı kürü öneriliyor.

Hamile kalmayı kolaylaştırıyor

Kadınlarda doğurganlığı artıran kuru incir zeytinyağı kürü sayesinde, kadınların sağlığı güçleniyor.

Öksürüğü kesiyor

Boğaz enfeksiyonlarının iyileşmesine yardımcı olan kür, öksürük kesilmesine fayda sağlıyor, rahatlatıyor.

Hafızayı güçlendiriyor

B2 vitaminleri içeren kuru incir, zeytinyağı formülü hafızayı ve sinir sistemini güçlendiriyor.

Kolesterolü düzenliyor

Mucizevi içeriğiyle kuru incir, kandaki kötü kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı oluyor.

Diş sağlığını kuvvetlendiriyor

Kalsiyum ve fosfor içeren kuru incir, zeytinyağı kürü kemik ve diş sağlığını kuvvetlendiriyor. Özellikle menopoz döneminde kemik erimesine karşı koruyor.

Zayıflamaya yardımcıdır

Tatlı ihtiyacını doğal yoldan karşılayan, metabolizma hızını yükselten kuru incir, zayıflamaya yardımcı oluyor.

Kanser oluşumunu engeller

Kanser oluşumunu önleyen incir karışımını düzenli bir biçimde tüketerek etkilerinden faydalanabilirsiniz.

İbn-i Sina kuru incir zeytinyağı karışımı

Malzemeler:

  • 500 gram kuru incir
  • 1 litre zeytinyağı

Öncelikle doğal güneşte kurutulmuş fabrikasyon olmayan incir kullanmanızı tavsiye ederim. Ve yine saf zeytinyağı olması gerekir, yoksa kürün pek faydasının olmayacağını düşünüyorum.

Koyduğunuz şişe cam şişe olmalı ve ışık geçirmemelidir. 5 gün kadar bu şekilde karanlıkta beklettikten sonra kür hazır hale gelecektir.

Hazırlanışı

Öncelikle incirleri yıkayın, süzün ve ikiye bölün. İncirleri zeytinyağlı kavanozun içine alın ve ağzını kapatın. Bu kavanozu 5 gün boyunca karanlık bir yerde muhafaza edin ve bu sürenin sonunda sabah, akşam olacak biçimde günde iki kere tüketin.

Nasıl Tüketilmelidir?

Yarım çay bardağına yağı dökün ve 1 adet incir tüketin. Sabahları aç karna tüketilmesi tavsiye ediliyor .

İbn-i Sina kuru incir zeytinyağı karışımı, mutlaka bu kürü uygulamanızı tavsiye ederiz.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder