18 Ağustos 2020 Salı

Karındaki gaz nasıl giderilir bitkisel

Karındaki gaz nasıl giderilir bitkisel , günümüzde çok sık görülen hastalıklardan biri de mide ve bağırsaklarda oluşan gaz ve bunun neticesinde ortaya çıkan karın şişkinliği. Bağırsaklarımız ikinci beyin olarak adlandırılıyor. Bağırsaklarımızın düzgün çalışması hem beden hem de ruh sağlığımız için çok önemli. Mide ve bağırsaklarda ortaya çıkan gazın en önemli sebebi sağlıksız gıdalar ile beslenme. Aşağıda vereceğimiz beslenme önerileri ve kür tarifleri ile midenizde ve bağırsaklarınızda oluşan gazları kolayca dışarı atarak, karın şişkinliğinden kurtulabilir, bağışıklık sisteminizi güçlendirerek sağlıklı bir şekilde yaşayabilirsiniz.

Yediğimiz sebze ve meyvelerin yetiştirilmesi esnasında zirai ilaçlar kullanılıyor. Bu zirai ilaçlar ile yetiştirilen sebze ve meyveleri yediğimiz zaman bağırsak florasındaki normalde faydalı olan bakteriler mutasyona uğruyor ve zararlı hale geliyor. Vücudumuz için zararlı toksinleri üretmeye başlar. Bunlar kana karışıyor ve organlarımıza yerleşiyor.  Ayrıca, genetiği bozulmuş fabrikada üretilmiş gibi iri, düzgün meyveler, sebzeler mide ve bağırsaklar için zararlı ve gaz oluşumuna neden oluyor.


Karındaki gaz nasıl giderilir bitkisel öneriler

  • Özellikle, geceleri insan vücudunda gaz çıkışı artar. Gaz yapıcı salatalık, kuru fasulye, nohut, pırasa, sarımsak, soğan, lahana gibi gıdalar gece tüketilmemelidir. Bu gıdalar gaz yaptığı için midede şişkinlik yapar, rahat uyuyamazsınız. Bu şişkinlik beynimizi de olumsuz etkiler, korkulu rüyalar, kabuslar görülebilir.
  • Sabah aç karna yarım bardak suyun içerisine 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu konularak içilmelidir. Sonrasında, evin içerisinde biraz dolaşarak bağırsaklardaki gazın çıkarılması sağlanmalı.
  • Meyve, yemeklerden en az 2 saat sonra yenmelidir.

Karındaki gaz nasıl giderilir bitkisel 1

Zencefil, gaz gidericidir, sindirimi kolaylaştırır ve bağışıklık sistemini güçlendirilir.

Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 2 parça taze zencefil (1 lira büyüklüğünde)

Hazırlanışı

1 bardak suyu kaynatın. Zencefilin kabuklarını soyun, 3-4 parçaya bölerek kaynamakta olan suyun içerisine atın. 5 dakika kısık ateşte kaynatın. Daha sonra süzüp, ılımaya bırakın.

Kullanımı

Akşam yemeklerinden 2 saat sonra bu zencefil çayını içiniz. 1 ay boyunca taze olarak hazırlanıp içilmelidir.

Kür 2

Malzemeler

  • 1 tutam limon melisa
  • 1 bardak su

Hazırlanışı

1 bardak kaynamış suyun içerisine 1 tutam limon melisayı atın 2 dakika kısık ateşte demleyin. Ilımasını beklemeden süzün.

Kullanımı

Ilıyınca bu melisa çayını için. Öğleden sonra ve akşam taze olarak hazırlanıp 1 bardak içilmelidir. 

Kür 3

Malzemeler

  • 1 çay kaşığı rezene tohumu
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş zencefil
  • 1 çay kaşığı karanfil
  • Organik bal

Hazırlanışı

Her üçünü de ince pudra kıvamına gelene kadar öğütün. Katı bir hamur kıvamında olacak şekilde bal ilave edin. Bir cam kavanozda saklayın.

Kullanımı

Her yemekten sonra ve yatarken 1 çay kaşığı yiyin. Her gün taze olarak hazırlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder